Aktie-ÅM 2024

Placera 5.000 fiktiva euro

– du kan vinna en träningsklocka!

Nu börjar den tjugoåttonde upplagan av landskapets största investeringstävling: Aktie-ÅM. Gör som tusen personer gjorde i fjol – utmana dig själv, den förment kunniga familjemedlemmen eller den stöddiga kollegan. Deltagaren vars portfölj har ökat mest i värde när Stockholms-, Helsingfors- och New York-börserna stänger fredagen den 3 maj vinner en Garmin Forerunner 255 träningsklocka (värde 320 euro). Tvåan får ett presentkort värt 50 euro, och trean ett presentkort värt 25 euro, till valfri butik på presentkort.ax.

Tävlingen är helt gratis och öppen för alla. Deltagande är helt riskfritt – ett tillfälle för dig att testa dina teorier utan att förlora en (riktig) cent.

Du kan välja mellan 25 aktier som handlas på Helsingforsbörsen, 30 aktier som handlas på börsen i Stockholm och 20 aktier som handlas på börserna Nasdaq och NYSE i New York! Tävlingens enda begränsningar är att din portfölj måste innehålla aktier från minst tre och högst fem olika företag, liksom att du får placera högst 2.500 euro i ett och samma bolag. Därutöver väljer du fritt, men tänk efter – du kan inte byta aktier när du väl har registrerat dig. 

Dividendutbetalningar beaktas i tävlingen. Den som har fått utdelning under tävlingstiden kommer att få den tillgodoräknad före tävlingen avgörs. Tänk på att det är utdelningsdagar (och inte avstämningsdagar) mellan den 4 mars och den 3 maj som beaktas.

Kurserna för de aktier som handlas i svenska kronor och amerikanska dollar räknas löpande om till euro. Som slutliga valutakurser gäller euro-kronkursen samt euro-dollarkursen klockan 22.00 fredagen den 3 maj.

Registreringen öppnar fredagen den 1 mars klockan 22.00 och stänger måndagen den 4 mars klockan 09.00. En timme därefter, när Helsingfors- och Stockholmsbörserna öppnar, är tävlingen i gång!

Precis som i fjol kan alla deltagare skapa egna ligor och tävla mot varandra. Det görs under fliken ligaanmälan!

Stängningskurserna från torsdagens handel gäller som startkurser. Som slutkurser gäller kurserna vid stängning fredagen den 3 maj.

Ställningen i tävlingen uppdateras varje måndag. Topplistan med mera publiceras i Ålandstidningen varje tisdag under tävlingens gång.

Välkommen till Aktie-ÅM 2024, Ålandstidningen önskar dig lycka till!

 

PS. Har du frågor eller problem med registreringen? Hör av dig till Ålandstidningen på adress nyheter@alandstidningen.ax