Aktie-ÅM 2018

Placera 5.000 fiktiva euro

– du kan vinna en Ipad!

Nu börjar den tjugoandra upplagan av landskapets största investeringstävling Aktie-ÅM. Gör som fler än 1.300 personer gjorde i fjol – utmana dig själv, den förment kunniga familjemedlemmen eller den stöddiga kollegan. Deltagaren vars portfölj har ökat mest i värde när Stockholms- och Helsingforsbörserna stänger klockan 18.30 finsk tid fredagen den 11 maj vinner en Ipad av senaste modell!

Tävlingen är helt gratis och öppen för alla. Deltagande är helt riskfritt – ett tillfälle för dig att testa dina teorier utan att förlora en (riktig) cent.

Du kan välja mellan 35 aktier som handlas på Helsingforsbörsen och lika många aktier som handlas på börsen i Stockholm. I aktielistan finns allt från ståltillverkare och storbanker till nyintroducerade företag som arbetar med framtidens uppfinningar. Tävlingens enda begränsningar är att din portfölj måste innehålla aktier från minst tre och högst fem olika företag och att du får placera högst 2.500 euro i ett och samma bolag. Därutöver väljer du fritt, men tänk efter – du kan inte byta aktier när du väl har registrerat dig. 

Dividendutbetalningar beaktas i tävlingen. Den som har fått utdelning under tävlingstiden kommer att få den tillgodoräknad före tävlingen avgörs. Tänk på att det är utdelningsdagar (och inte avstämningsdagar) mellan den 12 mars och den 11 maj som beaktas.

Kursen för de aktier som handlas i svenska kronor räknas löpande om till euro. Som slutlig valutakurs gäller euro-kronkursen klockan 18.30 fredagen den 11 maj.

Registreringen öppnar fredagen den 9 mars klockan 22.00 och stänger måndagen den 12 mars klockan 09.00. En timme därefter, när Helsingfors- och Stockholmsbörserna öppnar, är tävlingen i gång!

Stängningskurserna från fredagens handel gäller som startkurser. Som slutkurser gäller kurserna vid stängning fredagen den 11 maj.

Ställningen i tävlingen uppdateras varje måndag. Topplistan med mera publiceras i Ålandstidningen varje tisdag under tävlingens gång.

Välkommen till Aktie-ÅM 2018, Ålandstidningen önskar dig lycka till!

 

PS. Har du frågor eller problem med registreringen? Hör av dig till Ålandstidningen på adress nyheter@alandstidningen.ax